Benodigdheden voor badminton

Om badminton te kunnen spelen heb je een aantal dingen nodig. Allereerst een racket. Er zijn veel verschillende rackets. Het verschil zit hem onder andere in het soort bespanning, de dikte van de grip en het gewicht van het racket. De trainers kunnen je advies geven welk soort racket bij jou past.

Bij BC Didam wordt gespeeld met zowel nylon als veren shuttles. De competitieteams vanaf de eerste klasse spelen met veren shuttles. De teams lager dan de eerste klasse en de recreanten spelen met nylon shuttles, wit of geel (eigen keuze). Tijdens de trainingsavonden zorgen de trainers voor voldoende shuttles. Ook op de speelavond op dinsdag zijn shuttles aanwezig.
Bij competitiewedstrijden is ieder team zelf verantwoordelijk voor shuttles. Deze zijn te verkrijgen bij Boris Ros.

Je moet ook beschikken over sportkleren. Een T-shirt en korte sportbroek (voor de dames mogelijk een rokje) is al voldoende. Het is belangrijk dat het sportkleding is, de kleding lekker zit en je er goed in kunt bewegen. Voor de warming-up of de momenten dat je zelf niet op de baan staat (bij speelavonden of competitie) is het prettig om een trainingspak te hebben.
De competitiespelers van BC Didam spelen in clubkleding. Dit is een shirt en broekje/rokje en worden door de vereniging verstrekt.

Goede sportschoenen zijn heel belangrijk. De sportschoenen dienen licht en veerkrachtig te zijn, met een goede steun voor de voeten. Ook is het belangrijk dat er een profiel zit op de zool, om grip te hebben op de vloer. Er is veel keuze in schoenen. Veel merken gebruiken gel of lucht inde zolen voor de demping. Dit is belangrijk voor de korte, snelle passen en sprongen die bij badminton horen.
Houdt er rekening mee dat er in veel sporthallen geen schoenen met zwarte zolen zijn toegestaan. Ook moeten de sportschoenen echt binnenschoenen zijn, zodat de vloer in de zaal niet vies wordt.

Probeer Badminton

probeerbadminton.nu
Lid worden?

Kom 2 keer gratis badmintonnen!
Meer informatie om lid te worden