Ontstaan Badmintonclub Didam

Op 1 april 1970 werd badmintonclub Aktief in Didam opgericht. De oprichters waren Louis Durinck en Frans van Collenburg. Beiden zijn nu erelid van de vereniging. John Evers maakte het bestuur later compleet door secretaris te worden.
In eerste instantie werden er bij de vereniging geen jeugdleden toegelaten. Het bestuur wilde dat wel, maar het ontbrak de vereniging aan voldoende zaalruimte. Al in 1971 werd er competitie gespeeld. Het eerste team speelde toen derde klasse. Op 30 januari 1973 werd er in hotel Kaal voor het eerst een ledenvergadering gehouden. De vereniging telde op dat moment 50 leden. Zij kwamen niet alleen uit Didam, maar ook uit Babberich, Wehl, Zevenaar, Duiven en Doetinchem. Ook werden er voor het eerst junioren geworven. Jan Stronks werd aangetrokken als trainer en Eric Bakker werd de eerste competitieleider. In dat jaar verscheen ook het eerste clubblad: 't Aktief-elingetje.

In 1974 werd voorzitter Louis Durinck opgevolgd door Martin van de Born. In 1975 maakte de vereniging een enorme groei door, met name bij de senioren. Vanwege gebrek aan zaalruimte, moest er een ledenstop worden ingevoerd. In dat jaar werden ook de eerste commissies ingesteld: de Wedstrijd Organisatie Kommissie (WOK), de Jeugd Organisatie Kommissie (JOK), de Feestcommissie en de Redactiecommissie. Wat later is ook de Recreanten Organisatie Kommissie (ROK) opgericht. In het seizoen ´75-´76 werd het eerste team kampioen in de eerste klasse. Het team promoveerde naar de hoofdklasse van het district Oost. Het jaar daarop kwam dit team uit in de derde klasse landelijk.

BC Didam maakte vanaf 1987 met haar jeugd met grote regelmaat 'gouden' tijden door. Een aantal jeugdleden heeft deel mogen nemen aan de Nederlandse kampioenschappen. Ook werden er op diverse belangrijke toernooien zeer goede prestaties neergezet. In 1991 werd er voor het eerst door een jeugdlid van BC Didam, Yvette Schlief, namens de NBB deelgenomen aan een buitenlands toernooi: Het Strasbourg-toernooi in Frankrijk. Inmiddels is onze vereniging uitgegroeid tot een van de grotere sportverenigingen van Didam. De vereniging telt zo´n 90 leden, waarvan 75 senioren en 15 junioren. Het grootste deel van onze leden speelt competitie, ieder op zijn eigen niveau.

In 2020 vierden wij ons 50-jarig jubileum.

Probeer Badminton

probeerbadminton.nu
Lid worden?

Kom 2 keer gratis badmintonnen!
Meer informatie om lid te worden